En god lang (og til tider udfordrende) sæson lakker med enden. Sæsonen har budt på historisk mange spilledage med godt vejr, til glæde for alle os medlemmer. Udfordringerne har mest bestået i sygdomsangreb af især fairways, men også på enkelte greens.

Denne opdatering blev en anelse lang. Men vi mærker ofte en stor interesse/spørgsmål for arbejdet på vores baner. Og vi har ikke været helt så gode til at informere, som vi ønsker. Så læs endelig videre.😊

 

Storåbanen har igen leveret spilleforhold på højt niveau nærmest 365 dage om året. Jeg bliver stadig lige overrasket over hvordan kvaliteten kan være så høj, når vi kommer lidt ind i foråret, med tanke på alle runder der bliver spillet vinteren igennem. Denne vinter er planen igen at banen bliver fuldt åben fra fairway til sommergreens. Greenkeeperne har arbejdet med at etablere måtter på hul 4+5+7+11+17. Primært tee 54 hvor sliddet er størst(pigerne er knap så voldsomme ved græsset) Måtterne betyder at vi satser på at holde “sommerteestederne” åbne med de teesteder vi kender, så længe slitagen er acceptabel. Herefter vil tee54 blive en kombination af tee49/tee58, som tidligere år. Pas godt på banen – og respektér hvis greenkeeperne vurderer at noget skal ændres grundet vinter slitage. Vi har et unikt produkt året rundt – som mange er misundelige på

De 2 seneste år er der blevet arbejdet med udvidelser af forskellige teesteder. De oprindelige teesteder på banen er bygget for små. Derfor gjorde det arbejdet for greenkeeperne nærmest umuligt at vedligeholde med tanke på den øgede trafik af spillere på banen. Især tee 54 har fået mange gode opgraderinger – her var behovet simpelthen størst. Lige nu er vi i gang med nyt tee 45 på hul 7 for damerne, som tages i brug til foråret. Det seneste år er tee45 også opgraderet på hul 2+6+12+17.

 

Parkbanen har sæsonen igennem stået flot. Der er ofte rigtig god plads på banen. Selvom den naturligvis ”kun” er nummer 3 i herakiet, så overrasker det alligevel at der ikke er flere medlemmer som benytter den. Det kan klart anbefales – især på de travle dage på vores øvrige baner.  Muligheden for at spille 18 huller på park/eng vinteren igennem er fantastisk. Vi har som tidligere år besluttet at tilgodese vores mange medlemmer der ønsker at spille golf vinteren igennem, derfor tillader vi disse baner ekstra slid. Dette skal forstås som at banerne KLART vil have bedst af at blive lukket i frost og våde (buggy) perioder. Men vi vurderer at så længe der ikke bliver lavet alvorlige skader som er dyre/tidskrævende, så giver det stor værdi til medlemskabet med disse muligheder for spil. Dette er også forklaringen på hvorfor vi kommer til at se Storåbanen lukket i tilfælde af frost – men Park/Eng er åben. Og også at Storåbanen er åben, mens Skovbanen er lukket.

 

Skovbanen er en unik bane som vi virkelig kan være stolte af. Banen er samtidig en enorm udfordring at vedligeholde grundet dens alder og sammensætning af græstyper. Dette er også grunden til at det er væsentlig dyrere at drive Skovbanen i forhold til Storåbanen. Sidste vinter igangsatte vi flere gode ændringer af teesteder, greens og vådområder som greenkeeper teamet havde meget svært ved at vedligeholde. Det nyder vi godt af nu. Desværre trak en del af projekterne et godt stykke ind i sæsonen. Det har vi taget ved lære af – og fremadrettede projekter bliver mindre omfattende, og dermed også færre arealer under reparation. Vores udfordringer med den nye green2 har desværre fortsat i denne sæson. Derfor blev det i september besluttet at udvide green mod venstre for klippearbejde ikke ville lave skader. Herefter skal dele af jorden under den eksisterende green udskiftes i de kommende måneder. Det forventer eksperterne vil give de nødvendige vækstbetingelse for at skabe et godt underlag. Vi er langt fra tilfredse med den jord kvalitet som leverandøren har leveret, og en evt. erstatningsag undersøges. Hullet spilles som normalt i hele perioden.

Vi er endelig nået til den sjove ( læs billige) del af masterplanen for Skovbanen – nemlig detalje opgaverne, som giver de sidste 5 procent for både spille og natur oplevelsen. Vinterens projekter bliver bunker renovering på hul 9+10+11+15+16. Fællesnævneren for disse er at det vil blive små enkelte projekter som kan laves i takt med både tid og økonomi. I mandags startede arbejdet med nyt tee52+55+59 på hul 1. Dette arbejde er et led i både den røde tråd i teestederne, men også for at give en optimal startoplevelse på banen. Hullet bliver kortere fra de nævnte tees og samtidig bliver der lavet et separat tee55. Vi har et håb om at flere herrer i fremtiden vil spille fra tee55. Alle undersøgelser viser at det giver en langt bedre spille oplevelse fra et kortere teested hvis man er kortere slående spiller. Der er intet tvang – men blot en stor opfordring. Det gamle teested vil være åben i hele ind gronings fasen.

Træningbanen i Storådalen er åben med boldopsamling hele vinteren – dog ingen boldopsamling ved frost.

Træningsbanen i Råsted lukker for boldopsamling primo november, da opsamleren trykker boldene ned i den bløde jord. Der står en manuel opsamler i skuret som må benyttes.

 

Vi har sagt på gensyn til vores sæson ansatte medhjælpere. Samtidig skal vores 3 elever dygtiggøre sig på skole det meste af vinteren. Øvrige ansatte vil knokle med at gøre banerne klar til en ny god sæson 2023 – og naturligvis få ferie/afspadseringskontoen nedbragt.

 

/Kristian