4 dages åben turnering i Holstebro Golfklub

For 6. år i træk, blev den store årlige golfturnering i Holstebro afviklet, med endnu flere deltager – 183 spillere blev det til i 2021, og der forventes endnu flere deltager i 2022..  128 lokale spillere, og 55 greenfeegæster fra hele landet – lige fra Hvideklit, ved Skagen til Falster Sydsjælland, Ree golf i Nordsjælland, Tønder i Sønderjylland, og Kalø på Djursland så stort set hele landet var repræsenteret.

Som altid, kommer spillerne til nogle velplejede baner i Holstebro – søndag 1. august blev der spillet indledende runde på både Storåbane, tæt ved Holstebro – den lidt åbne bane langs Storåen, der bugter sig ved siden af banen, og hvor nogle indimellem kunne høre snak, og musik fra de forbipasserende kanoer – andre tider er der meget stille, hvor lystfiskerne står tæt, og er på jagt efter de store laks.

Vejret var ganske pænt, normalt dansk sommervejr, med et par små byger, men det blev overskygget af det høje humør, og gode spil der blev præsteret. Den bedste halvdel gik videre til semifinalen om onsdagen – rigtig mange fik præmier – den første halvdel, fik jo bilet til at gå videre, og præmierne blev delt ud blandt dem der missede cuttet.

Mandag eftermiddag kl 15 gik det løs på den prisbelønnede Skovbane i Råsted – ca 12 km udenfor Holstebro – banen stod knivskarp, vejret meget lig det der var om søndagen, men blev lidt køligere hen sidst på dagen, hvilket nok også gav sig lidt udtryk i scores, men igen var der et tårnhøjt humør. Flere var tæt på at lave Hole in One, som ville udløse den store præmie på en ny Hästens dobbeltseng, men helt i hul kom ingen, desværre. Efter maden blev der igen sorteret den bedste halvdel fra, og præmierne gik til dem der blev ønsket ”på gensyn i 2022” til.

Semifinalen, onsdag 4. august på Storåbanen, blev i næsten helt vindstille, og god varme fra solen bag skyerne, så mulighederne for gode scores var til stede, og blev absolut udnyttet – A-rækken spillede slagspil, og på livescoringen kunne man følge hvorledes der blev kæmpet indædt om 1. pladsen, som skiftede ofte på de sidste huller. Efter maden, som mange denne dag nød på terrassen med udsigt til både Storåens bugten, og godt syn over golfbanen blev der for sidste gang sat et cut på den bedste halvdel, der skulle videre til finalen i Råsted om torsdagen. I alt 48 spillere kom i finalen, delt over de 3 grupper.

Finaledagen på Skovbanen torsdag 5. august, blev én af de flottes dage der fås i det vestjyske – ja, ”Vi har nok kun sådanne dage max 5 gange om året”, udtalte Golfmanageren fra Holstebro Golfklub Kristian Grud.

Igen på finaledagen var scores tæt i toppen, og i A-Rækken med slagspil blev stillingen også fulgt intens på livescoringen, hvor topstriden skiftede helt ind til sidste hul.  Ib Møller Pedersen, fra Viborg fik med et par (netto birdy) på hul 18 2. pladsen, foran Kristian Esbersen, Holstebro, der begge endte i netto 74 – A-rækken blev vundet i netto 73 af Peter Isak Larsen fra Kalø.

B-rækken løb hjemmeklubben med de 3 første pladser, stærkt forfulgt af spillere fra Lemvig og Silkeborg – Vinderen blev Knud Erik Lauridsen men 41 point, foran Grethe Jönsson med 38 point på 2. pladsen, og Martha Gammelgård på 3. pladsen også med 38 point, men lidt højere hcp index (21,8)

C-rækken blev der en suveræn vinder med 43 point, af Niels Cederstrøm, fra Holstebro – 2. pladsen i 36 point gik til én af de lokale greenkeepere, Brian Graakjær Lund – samme scores fik Poul Erik Givskov,  Holstebro dog med højere Hcp Index, som fik 3. pladsen

Vandrepokalen med de fleste Stableford point på sidste dagen gik til Niels Cederstrøm med 43 point. Niels Cederstørm er først startet med golf på Golfens dag, her i april 2021. Niels flyttede til Holstebro i 2017, fra Århus, for at komme tættere til børn og børnebørn, men sidste år mistede han desværre sin kone til kræften, og havde derfor ikke haft overskud og tid til at få sig et godt socialt netværk her i Holstebro – men efter han er startet med golfen her i år…  ja det det var en ovenud glad mand der modtog den flotte vandrepokal

Det absolutte bedste vejr, en toptrimmet bane, og med god plads på banen, blev det den bedste finale afslutning på årets største turnering i Holstebro Golfklub, der kan ønskes, både fra klubben, turneringsudvalget og sponsor.

Og vi siger alle VELKOMMEN TILBAGE I 2022